Lustrum Congress

Role: host
Place: the Hague, the Netherlands
Date: 11 October 2022

(Dutch text)

Met plezier kijkt de inspectie terug op een mooie lustrumviering met het congres ‘Leren van perspectieven’ op 11 oktober in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Onder leiding van dagvoorzitter Lexter N. Woodley is er een afwisselend programma onder het motto Leren van perspectieven aangeboden. Voor de Inspectie JenV zijn alle perspectieven van belang: het perspectief van een gedetineerde, dat van een slachtoffer, van de professional, een migrant of bijvoorbeeld een omwonende van een TBS kliniek. Juist door verschillende perspectieven te hanteren kunnen we leren.

Mardjan Seighali vertelde haar persoonlijke verhaal waarin zij de betekenis schetst van het hébben en zíjn van meerdere perspectieven. Klaas Dijkhoff en Inge Bryan gingen met elkaar en de zaal in gesprek over hún perspectieven. Actrice Dilan Yurdakul bracht een indringende theatermonoloog uit ‘Niet gehoord, niet gezien’, het perspectief van een slachtoffer.

Minister Franc Weerwind feliciteerde de Inspectie met haar 2e lustrum. Ook stond hij kort stil bij het aankomende afscheid van inspecteur-generaal Henk Korvinus per 1 januari 2023.

(Bron: www.linkedin.com/posts/inspectie-justitie-en-veiligheid_met-plezier-kijkt-de-inspectie-terug-op-een-activity-6985994532794335232-9BF-?)